Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt Taj Mahal ska locka par

Dubai bygger en egen version av det indiska världsarvet Taj
Mahal. Det ska bli fyra gånger större - och ett ställe för
kärlekspar att gifta sig på.

De är redan mästare på spektakulära byggnadsprojekt. Och nu har Dubai återigen storslagna planer: emiratet ska få en kopia av det indiska världsarvet Taj Mahal. Det så kallade Taj Arabia ska vara fyra gånger så stort som originalet, och innehålla affärer, lägenheter och ett hotell med 300 rum. Byggnaden ska uppföras i Dubailand, en temapark där man dessutom bygger kopior av kända mästerverk som lutande tornet i Pisa, Eiffeltornet och Kinesiska muren. Kopian av Taj Mahal väntas kosta cirka 7 miljarder kronor att bygga.

Passar för giftermål

Det var härskaren Shah Jahan som lät uppföra Taj Mahal i Indien som mausoleum över sin älsklingshustru. Och i Dubai hoppas man att kopian av mästerverket ska locka en ny slags gäster - kärlekspar.

- I dag betraktas Dubai inte som en bröllopsdestination. Folk åker till Bali och andra exotiska platser för att gifta sig. Nu kommer de att komma till Taj Arabia, sade en av projektets utvecklare, Arun Mehra, till Gulf News.