Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt tävlingscentrum för Midnattssolsrallyt

”Nu ser vi fram mot en snabb och spännande tävling 2016”.

Annons
Mikael Wisti, Fagersta MK, under Midnattssolsrallyt 2015.

Under de senaste fem åren har Midnattssolsrallyt fyra gånger avgjorts med Västerås som tävlingscentrum. Då har flera sträckor körts i den norra länsdelen, i somras bland annat i trakten av Riddarhyttan och Färna. Men nu är det slut med det. Kommande tre år blir det Vimmerby som är centrum för tävlingen som alltid lockar storpublik.

Sommaren 2015 var Fagerstaföraren Mikael Wisti med i tätstriden hela tiden. Efter 117 mils körning slutade Wisti, i sin Volvo 240, på tredje plats, bara sju sekunder efter segrande Arne Bäckström i en Audi Quattro.

– Med Vimmerby som centralort kan vi tillföra både fräschör till tävlingen och bredda utbudet av aktiviteter för hela familjen, säger Lars Jonsson, KAK Midnattssolsrallyt i ett pressmeddelande.

I Vimmerby har det länge arrangerats stora motorevenemang och vanan från stora publiktillströmningar finns, inte minst tack vare Astrid Lindgrens värld.

– Men minst lika viktigt är att motorklubbarna i trakten är engagerade, och att det finns bra rallyvägar i närområdet, säger Lars Jonsson.

– Västerås har varit ett fantastiskt ställe att ha rallyt på, men Midnattssolsrallyt har ofta flyttats runt. Nu ser vi fram mot en snabb och spännande tävling i Småland 2016.

Annons