Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oansvarigt sparförslag

I tjänstemannaförslaget till besparingar inom Fagersta kommun kan man se vilka som kommer att få betala priset för besparingskravet.

Kommunens barn, ungdomar och gamla kommer att drabbas, därefter kulturen och inte minst de kollektivanställda som utför arbetsuppgifterna som nu ska bort. Det visar hur man ser på de som tar hand om våra barn, åldringar och de som sköter om våra lokaler i kommunen.

Att bara gå fram med rödpennan över de krontal man anser är överflödiga, utan att reflektera över vad man orsakar, är oansvarigt. Kan inte tjänstemän bättre än så? För övrigt undrar man hur Fagerstas politiker har burit sig åt i framtidsplaneringen. Att veta, år i förväg, att antalet barn i skola och förskola och att antalet omvårdnadsberoende äldre kommer att öka och sedan inte ge utrymme för det i kommunens budget visar att man inte har helhetsperspektiv.

Vi uppmanar politikerna att tänka över konsekvenserna över de beslut man tänker fatta.

Styrelsen Kommunal Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel