Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

...och även lokala domare på plats

En från Söderbärke, en från Fagersta Södra. Även på domarsidan finns det lokala krafter i Gothia Cup.

Västanfors IF:s flickor 98/99 är det enda lokala lag som åker till Gothia i år. Men både Söderbärke GoIF och Fagersta Södra IK har i alla fall representanter på plats – som domare.

– Det blir en upplevelse. Jag ska vara där hela veckan och förmodligen ska jag döma elvamanna och sjumanna, säger Söderbärkes lokala domare Robin Filppu.

Filppu dömer matcher hemma i Söderbärke där han kommer ifrån, men kände i år att han vill testa något nytt.

Finns det något speciellt lag du vill döma?– Nja, bara jag får döma en tv-sänd match på Heden. Men kanske något lag från Brasilien, då får man se riktig sambafotboll. Fast jag är så dålig på engelska, så det blir nog svårt...

Från Fagersta Södra kommer spelaren Goran Kadir att få representera sin hemort. Det är första gången han dömer Gothia, och han ser verkligen fram emot det.

– Jag tycker att det har gått bra för mig när jag har dömt, det var därför jag anmälde mig. Sedan är det även kul att se Göteborg och gå på Liseberg, säger Kadir och fortsätter:

– Jag skulle kunna tänka mig att jag får vara linjedomare till de som är 17-18 år. Sedan förmodligen huvuddomare till de lite yngre. Det blir nog sammanlagt sju-åtta matcher för min del.