Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ökade kostnader förra året gör att NVU begär pengar

Svenska för invandrare fortsätter att växa. NVU begär därför mer pengar.

Annons
Mats Berglund, förbundschef NVU.

NVU begär drygt fem miljoner kronor av medlemskommunerna i och med de förstärkningar som gjorts på SFI och språkintroduktionen samt det som kommer behöva göras.

– Jag kunde se i januari att det här kommer inte hålla i år. Underlaget är inaktuellt när verkligheten kommer. Vi behöver jobba med att titta på hur vi kan räkna fram hur mycket medlemsbidrag vi ska söka från ägarkommunerna, säger Mats Berglund som står bakom ansökan.

P4 Västmanland rapporterade i fredags att NVU redovisar ett underskott på sju miljoner kronor för 2015 i bokslutet. NVU:s arbetsutskotts ordförande Shiro Biranvand (V) avböjer att kommentera förbundets underskott utan hänvisar till att NVU:s arbetsutskott diskuterar underskottet som en punkt på onsdag.

Det som går att se i förbundets driftredovisning från oktober är en blygsam prognos på cirka 38 000 kronor plus, men det syns två stora avvikelser gentemot budgeten i dokumentet. ”Fakturering SFI”, minus drygt 12,8 miljoner och ”Statsbidrag vuxlärling”, minus drygt 3,4 miljoner.

Annons