Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Okunnigt och osant om islam

Gunilla Dahlberg Malméns insändare (17 augusti) gällande övergrepp i islams namn, utmärks av förvirring, hopkok av falsifikationer och total avsaknad av källkritik.

Annons

Insändare: Många bevis på övergrepp i islams namn

Gunilla hävdar att hon grundar sina idéer på koranen, haditerna och sunnan (hon missar att haditerna och sunnan är samma sak). Det räcker att läsa några verser från koranen för att bevisa hennes okunnighet och osanningar. Jihad, det heliga kriget, gäller när muslimernas land attackeras av yttre fiende. Det vore också intressant om du kan informera mig och läsarna hur pengarna från halalslakt går till Hamas.

Det finns tokskallar i alla religioner inklusive islam, men ingen anklagar kristendomen för vad Hitler gjorde eller för spanska inkvisitionen eller häxbränning. Att komma med svepande påståenden om islam i allmänhet kommer att öka alienering av muslimerna i Sverige och känslan av vi och dem.

Rekommenderar för bättre förståelse och faktainhämtande, böcker skrivna av Jan Hjärpe, Ingmar Karlsson och Mattias Gardell.

Slutligen vill jag påpeka att det är märkligt att FP publicerar en insändare fylld med felaktigheter och lögner, utan en direkt kommentar.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons