Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ola Salo klar för Diggiloo – som kommer till Strömsholm: "Oväntade artister"

Här är nästa års Diggiloo-artister. Till sommaren medverkar alla från Kamferdrops och Ola Salo till Charlotte Perrelli och Tommy Nilsson på den stora turnén.
– De har gjort lite djärvare val, lite oväntade artister, säger Diggiloo-debutanten Salo.

Annons
Här är hela Diggiloogänget. Bild: Axel Öberg

Sedan 2003 har Diggiloo turnerat land och rike runt varje sommar och nästa år blir inget undantag. 12 augusti 2018 kommer showen till Strömsholm. Då blir det dessutom ovanligt många debutanter på turnén – som Ola Salo, Kamferdrops och Ida Redig.

– Jag har fått frågan många gånger och känt att det här är något som jag skulle tänka mig att göra någon gång framöver. Och nu känns det plötsligt som rätt år, just för att de förklarade att de förnyar konceptet med mycket nya artister och en lite ny känsla, säga Ola Salo.

Prova nya saker

Men det blir ett gäng veteraner också – Charlotte Perrelli och Tommy Nilsson åker med på Diggiloo.

– Jag tror att det här blir femte eller sjätte gången för mig, jag har kanske varit med en tredjedel av alla gånger, säger Charlotte Perrelli.

Hon berättar att det är väldigt roligt att åka på den här typen av turnéer där man får möjlighet att prova nya saker.

Här kan man slänga sig ut fritt och uppträda i nya konstellationer, säger Charlotte Perrelli.

Är det någon av nykomlingarna som du skulle vilja göra något med?

– Mitt yngsta barn skulle ju dö om jag gjorde något med Kamferdrops. "Jag trodde änglarna fanns" är ju den låt som rullar 20 gånger om dagen hemma, varje dag.

Lindgren tar över

Melodifestivalen-programledaren och artisten David Lindgren är också något av en Diggiloo-veteran. 2018 kommer han dessutom att få en större roll då han tar över efter Lasse Holm som showens ledare.

– Det växte fram i somras, det blev att jag tog mer och mer av den biten och efter ett par gig kom Lasse fram till mig och sa "David, äntligen har jag hittat min ersättare". Det kändes jättehäftigt, säger David Lindgren.

Vad innebär det för dig?

– När vi väl kör så är jag den som håller i allting och presenterar och så. Redan på förra turnén var jag också med och kom med idéer till innehållet i showen, så produktionen lyssnar på mina idéer även när det kommer till den biten.

Diggiloo kommer till Strömsholm 12 augusti 2018.

PÅ GÅNG

Diggiloo

Söndag 12 augusti 2018

Övrigt: David Lindgren, Charlotte Perrelli, Tommy Nilsson, Mariette, Christer Björkman, Kamferdrops, Ola Salo, Ida Redig, Mendez och Marika Carlsson är artisterna som medverkar.

Annons