Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olsson knep guldet

Norbergscyklisten fick efterlängtad revansch efter fjolårets silver i mountainbike-VM.

Norbergs cykelklubbs Tommy Olsson fick i lördags äntligen ta emot guldmedaljen i mountainbike-VM i Sydafrika. Han var redan inför tävlingen favorit till att vinna hela världsmästerskapeti sin klass (H50) och lyckades alltså infria förväntningarna.

-Min tanke innan loppet var att ta starten och bli först in i första singletrackpartiet, och så blev det också. Jag upptäckte att jag hade 20 meter redan där och tänkte då att nu kör jag uppför. Ingen av de andra kunde följa med och luckan bara växte, säger Tommy Olsson till bicycling.se.

Till slut blev segermarginalen ned till tvåan hela en och en halv minut för Olsson, som inför världsmästerskapet hade ett silver som bäst och nu gick stenhårt för guldet.

-Allt kändes otroligt bra och jag tror att jag aldrig åkt fortare, säger guldmedaljören.

Tvåa i tävlingen blev fransmannen Jean Paul Stephan, som flera gånger tidigare har vunnit VM. Men den här gången drog NCK-cyklisten det längsta strået.