Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olssons glädje över viktiga detaljen - och hyllningen till Dahlbom efter inhoppet

Annons

Fem mål hemma mot topplaget BIK Karlskoga. Två av de kom i powerplay - vilket Christer Olsson var extra nöjd över.

- Det är viktigt att vårt PP fungerar, säger VIK-tränaren.

LÄS ÄVEN: VIK-talangens glädje efter första målet.

VIK hade stora problem med sitt powerplay i 0-1-förlusten mot Modo senast. Men nu gjorde man två raka PP-mål genom Lukas Zetterberg och Anton Mylläri i den andra perioden. Båda målen var tunga skott från backposition.

Tränaren Christer Olsson var extra nöjd över PP-utdelningen.

- Det är viktigt att få i gång vårt PP igen. Hade vi haft utdelning i Örnsköldsvik hade vi vunnit den matchen också. Nu hade vi bra tajming, bra passningar och bra avslut. Det hade kunna blivit något mål till också.

LÄS ÄVEN: Ny målvaktstränare till VIK

LÄS ÄVEN: Första lägesrapporten om skadade Lundberg.

VIK vände underläge 0-1 till en 5-2-seger i ABB Arena. Så här sammanfattade Olsson matchen.

- Det är en bra laginsats mot ett lag som ligger i toppen av en anledning. De är speediga och vassa i omställningarna. Det hade vi pratat om att försöka klara av och det gjorde vi på ett bra sätt.

- Vi började bra men när de gjorde 0-1 gick vår energinivå ner. I början av den andra perioden började vi kugga i igen och gjorde en bra period. Den sista perioden hanterade vi på ett bra sätt.

Henrik Lundberg tvingades utgå i mitten av den andra perioden på grund av skada. Då kom Marcus Dahlbom in - och gjorde en stabil insats. Och Olsson hyllade sin andremålvakt.

- Det var kul att se Dahlbom spela med en sådan pondus. Det är inte lätt att komma in i det läget, helt iskall. Det var jätteroligt att han hanterade det så bra.

LÄS ÄVEN: Så knäckte VIK sitt BIK-spöke.

Annons