Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Olycklig avslutning för FAIK

En olycklig sargstuds kostade FAIK två pinnar i hemmamatchen mot Arvika HC. 3–4 slutade matchen efter det att gästerna satt segerpucken efter en sargstuds som friställde två Arvikaspelare.
– Tungt, säger tvåmålsskytten Tobias Eriksson efter matchen.

Det kom 464 åskådare till söndagens match mellan Fagersta AIK och Arvika HC. De fick se en fartfylld och spännande match. Hemmalaget gjorde en av sina absolut bästa matcher för säsongen. Killarna visade härlig vilja och bra inställning.

Efter dryga 15 minuter av den första perioden tog FAIK ledningen i powerplay. Det var Tobias Eriksson som stod på rätt ställe vid rätt tidpunkt och satte pucken i nät.

– Det kändes som jag hade tur, säger Tobias Eriksson om sitt mål.

Den första perioden var jämn där båda lagen skapade en hel del lägen för ytterligare mål.

I den andra periodens mitt kom kvitteringen när FAIK spelade i numerärt underläge. Något som man för övrigt var mycket bra i denna kväll.

Med bara minuten kvar av andra perioden så klev Tobias Eriksson åter fram och gjorde mål. Sitt andra för kvällen som betydde 2–1. ”Tobbe” är en kille som verkligen ger allt över hela banan och kämpar in i det sista.

Ny kvittering från gästerna i början av sista perioden. FAIK ville dock inte ge upp utan återtog ledningen i mitten av perioden. En ledning som länge såg ut att räcka hela vägen.

En onödig hemmautvisning kom dock att med sjutton sekunder kvar kosta FAIK segern. Arvika fick till en kvittering och matchen gick till förlängning. En förlängning som blev blott 25 sekunder. Då satte gästerna segerpucken bakom Tobias Bergström efter en märklig sargstuds bakom målet.

Tvåmålsskytten Tobias Eriksson var nedslagen efter matchen.

– Tungt att förlora på det här viset. Jag tycker att alla formationerna drar sitt strå till stacken i dag. Ingen faller ur ramen utan kämpar ordentligt hela tiden. Men den här förlusten speglar väl lite hur vår säsong varit. Vi har inget flyt. Även om det är tungt att förlora så gör vi ett bra jobb genom tre perioder. Nu blir det till att avsluta säsongen bra trots att man inte som tidigare år fått inrikta sig på play off.

– Jag tycker nog att vi var värda tre poäng i dag (läs i går), säger tränare Mikael Adamsson efter matchen.

– Vi gick verkligen för en seger i kväll och gjorde en av våra bästa matcher men sedan åker vi på ett snöpligt mål i baken.