Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera viltolyckor med rådjur de senaste dagarna

Flera viltolyckor med påkörda rådjur har skett runt om i norra länsdelarna den senaste veckan. Inga personskador i samband med olyckorna.

Annons

Vid en av olyckorna vid väg 250 har det inblandade fordonet med förare försvunnit från platsen, utan att anmäla olyckan. Därför ses det som ett brott mot jaktlagen. Bilden är från ett annat tillfälle.

Klockan sju på morgonen den tolfte januari anmäldes en viltolycka på länsväg 250 vid Färna i Skinnskattebergs kommun.

– Den som har kört på rådjuret har så att säga smitit från platsen och den som anmält olyckan måste ha funnit det överkörda rådjuret på vägen. Ingen verkar ha sett själva olyckan så vi har ingen beskrivning av fordonet som körde på rådjuret, säger Magnus Strömber, stationsinspektör i Fagersta.

Händelsen är anmäld som ett brott mot jaktlagstiftningen.

Utöver det har det även på riksväg 68 omkring Fagersta skett skador på fronten och grillen på en personbil som kört på ett rådjur. Inga personskador. Viltolyckan ska ha sekett vid 06.15 den 12 januari. Efterföljande jägare kom till platsen.

Även på länsväg 668 i höjd med Ängelsberg utanför Fagersta har en personbil kört på ett rådjur. Ingen person skadades och jägare kallades till platsen.Det skedde den 11 januari vid 16.15 tiden.

Annons