Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man avliden efter frontalkrock – fyra personer till sjukhus

Två personbilar frontalkrockade på länsväg 233 mellan Skinnskatteberg och Ramnäs på onsdagseftermiddagen. Fem personer var inblandade i olyckan och alla fördes till sjukhus. En av dem omkom.

Annons

Räddningstjänsten fick larm om trafikolyckan vid 16.30 på onsdagen. Enligt polisen ska båda bilarna ha kommit körande från var sitt håll på länsväg 233 när krocken inträffade. Tidigare uppgavs att olyckan skedde när en av bilarna svängt ut från Utsträngsbovägen, men det är alltså felaktigt.

I själva verket kom en av bilarna över på fel sida av vägen varpå kollisionen inträffade.

– Det verkar vara en frontalkrock. En person sitter fastklämd och fyra personer, två vuxna och två barn i en familj, är redan avförda till sjukhus, sade Pehr Andersson, inre befäl vid Räddsam Mälardalen vid 17.15-tiden.

Alla fyra familjemedlemmarna som fördes till sjukhus bedömdes ha lindriga skador. Enligt polisen var det mycket halt på platsen. För att komma åt mannen som satt fastklämd var räddningspersonalen tvungna att dra isär bilarna med hjälp av kättingar.

– Det är en allvarlig olycka och vi befarar svåra personskador, sa Ivan Åslund, befäl vid polisens ledningscentral under kvällen.

Polisen ville inte gå ut med någon mer information kring de fem personerna då ingen av dem var identifierade, eller anhöriga var underrättade om olyckan. Enligt uppgift till VLT har den fastklämde mannen avlidit av sina skador.

Vägen var avstängd under räddningsarbetet och det blev köer på platsen. Efter drygt två timmar släpptes trafiken på igen efter att de inblandade bilarna bärgats. Olyckan ska ha inträffat mellan Sothällen och Gunnilbo kyrka i riktning mot Skinnskatteberg.

Bilarna som var inblandade i olyckan bärgades från platsen.

Platsen på kartan är ungefärlig utifrån initiala uppgifter.