Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre lastbilar inblandade i olycka på E18/E20

Vid 22.10 på söndagen kom larmet om en trafikolycka på motorvägen mellan Arboga och Glanshammar, strax väster om länsgränsen.
Tre lastbilar var inblandade i olyckan, varav två cirkusbilar.

Annons

NA:s Malin Nyström rapporterade från olycksplatsen morgonen efter olyckan.

Uppdaterat, måndag förmiddag. Trafikverket meddelade klockan 09:26 på måndagsförmiddagen att bärgningen avslutats och att vägen åter var fullt framkomlig.

Räddningstjänst, flera ambulanser och polis larmades till olyckan.

– Det är tre lastbilar inblandade, två cirkusbilar och en från ett privat åkeri. En lastbil med släp står rakt över vägen, en hade vält och en hade åkt av vägen. Cirkusbilarna var på väg från Örebro till Köping, säger Kjell Haglund, inre befäl vid Nerikes brandkår.

Inledningsvis var det oklart vad som fanns i lasten på cirkusbilarna och om det var några djur inblandade, men det visade det sig inte vara.

– Den ena bilen var lastad med cirkustältet, den andra vet jag inte, men det ska inte vara några djur med, säger Kjell Haglund.

Exakt hur olyckan har gått till är ännu oklart, men ögonvittnen på plats uppger att en lastbil körde in i vajerräcket och välte och blockerade bägge körbanorna i östergående riktning.

Polisen misstänker i nuläget inget brott i samband med olyckan.

Tre personer fick föras till Universitetssjukhuset Örebro med ambulans.

– Det verkar ha gått relativt bra, ingen ska vara allvarligt skadad. Det ska vara de tre chaufförerna, men alla var pratbara, säger Kjell Haglund.

Vid midnatt hade bärgningen av de tre lastbilarna påbörjats, men det var fortsatt totalstopp i östergående körriktning under hela natten. Trafikverket meddelade klockan 09:26 på måndagsförmiddagen att bärgningen avslutats och att vägen åter var fullt framkomlig.

Trafikanter som ska österut dirigeras om av polisen och får svänga av vid trafikplats Slyte och sedan åka länsväg 823 och länsväg 572 via Götlunda mot Arboga.

I västergående körriktning är det öppet för trafik.

Även Trafikverket har personal på plats, då vajerräcke, skyltar och vägbana har fått skador.

Trafikolyckan inträffade strax väster om länsgränsen mellan Örebro och Västmanland, i östergående riktning mot Köping/Kungsör.

--------------------------------------

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta vlt.se via skicka mms/sms på 72021,använd Tipsa-tjänsten eller mejla!

Månadens bästa läsartips belönas med 3 000 kronor.

---------------------------------------