Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Om hur lite vi känner varandra

Linda OlssonEn syster i mitt husBrombergs

Annons

ROMAN. Vilka skulle vi ha blivit om omständigheterna varit annorlunda?

Maria funderar. Liksom hon funderar genom hela boken. Liksom vi alla kan fundera. Dagarna går och omständigheterna förändras.Allt beror på perspektivet. Det är systern Emmas symboliska kommentar när hos skådar ut över havet.

Så rinner tankarna genom hela denna roman. Den är en livsresa, koncentrerad till sex dagar men utspridd över de mer än 40 år där så mycket har hänt. Den är fylld av minnen, hat och kärlek, avundsjuka, äckel, anklagelser och överraskningar.

Ett möte i Katalonien ska ge plats för en avgörande förändring. Där bor Maria sedan en tid. När deras mor dog för två år sedan fick Emma en inbjudan på begravningen: Men även en dag kommer Emmas besked: Jag kommer.

Så ska det börja som ska leda till …

Ja, ska det bli en kärleksfull försoning mellan systrarna i en relation där avundsjuka och annat mindre positivt präglat så mycket? Eller är det inte möjligt? Och modern, vilken roll spelade hon? Och fäderna? Frågorna radar upp sig. Hur lite vet de egentligen om varandra trots sitt systerskap?

Linda Olsson låter tårarna rinna, känslorna svaja, de livsfilosofiska replikerna sväva mellan väggarna och sväva ut över det djupblå Medelhavet.

Annons