Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Om jorden skulle gå under idag

Det finns många undergångsteorier. Den mest aktuella är Mayakalendern vars stora årscykel fullbordas den 21 december 2012. Här berättar en 90-talist om sina tankar angående detta.

21-åriga Emil Andersson är inte typen som stjäl bilar eller rånar banker. Snarare är han en som gillar sång och musik och studerar på Bergslagens folkhögskola i Norberg.

Inte heller är han, som de flesta, en som tror på jordens undergång, men tänk om det skulle hända?

– Då skulle jag stjäla en bil eller råna en bank. Jag skulle inte göra som alla andra utan något radikalt och ickenormativt, säger han och fortsätter:

– Alltså om jag visste det med all säkerhet; att jorden skulle gå under, poängterar han och fortsätter att han faktiskt sista tiden diskuterat ämnet med en bekant som nästan på allvar tror på ett nära förestående slut.

– Men har är inte ensam. Många kommer med all säkerhet att ”fucka ur” den här dagen; de som faktiskt tror på riktigt att det kommer att ske, säger Emil.

Bekantingen, till exempel, har beslutat sig för att göra något radikalt dagen innan.

I stället tror Emil att vår planet behöver en riktig omstart.

– Det skulle vara asnajs att börja om från början för det tar så lång tid att förändra samhället, säger han och levererar en personlig lista på förslag för att göra jorden bättre.

Läs mer i FP fredagen den 21 december!