Annons
Vidare till fagersta-posten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Onödigt spännande i Per-Ols seger

Gång på gång tog Per-Ols ledningen. Men laget lyckades aldrig rycka hemma mot IBK Köping, och det blev onödigt spännande. Trots det vann Per-Ols med 11–7.
– Det handlar om inställningen från start, säger Jonas Sandberg.

Botten mot toppen. När Köping kom på besök till Fagerstahallen trodde nog de flesta på en enkel Per-Ols-seger. Det blev det inte.

Per-Ols slarvade i sitt spel och släppte in Köping i matchen gång på gång. När Jonas Sandberg satte 5–2 i den första perioden kändes det klart – men i stället gjorde Köping två snabba mål före periodvilan.

– Vi tänker att vi inte behöver springa fullt ut och då gör vi det halvdant. Om vi hade spelat så här mot Skälby eller Sala skulle vi förlora med 20–0, säger Jonas Sandberg.

Med knappt fem minuter kvar av matchen hade Per-Ols fortfarande ”bara” en tvåmålsledning. Då stängde Emanuel Vantaa tillställningen med ett pumpskott i nättaket. Några minuter senare gjorde Jonas Sandberg sitt fjärde mål för dagen som betydde 11–7.

– I dag fick vi inte i gång strömbrytaren. Det känns som att jag står och pratar efter en förlust, säger Per-Ols tränare Per Johansson till FP efter matchen.

Läs mer: Jonas Sandberg var allt annat än nöjd med lagets insats. Läs om hans sågning i måndagens tidning. Där utvärderar även målvakten Henri Veteläinen sin debutsäsong i Per-Ols.