Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

68:an säkrare förr

Annons

Vägen mellan Fagersta och Norberg, blev genom Trafikverkets förändring till ”mötesfri väg”. En mycket trafikfarlig sträcka, enligt mig.

Nu backar dessutom Trafikverket av ekonomiska orsaker och avser att inte fullfölja projektet.

Problemet och ansvaret läggs nu i stället på de båda drabbade kommunerna.

Det tycker jag är både fegt och ansvarslöst. Plötsligt försvann de fina orden om trafiksäkerhet och nollvisioner, när ekonomin återigen fick råda.

Det bästa och mest ekonomiska och mest trafiksäkra är enligt mig:

n Sätt upp viltstängsel där det saknas!

n Markera om vägsträckan, så som det var tidigare, en mittlinje med breda vägrenar!

n Behåll den sänkta hastigheten!

2+1-vägar är enligt mig inte trafiksäkra vintertid, eftersom det inte fungerar med snöröjningen

när mitträcken sätts upp. Alla körfiler är ju aldrig farbara på grund av all snö som ligger kvar och försämrar framkomligheten, vilket ger en ojämn och ryckig trafikström.

Nej, återgå till det gamla! Vägen blir då mer trafiksäker och de drabbade kommunerna kan lägga pengarna på för dem mer angelägna projekt.

Får vi tillbaka ”vår gamla väg”, får vi även tillbaka vår möjlighet att inte bara billedes färdas mellan de båda kommunerna. Problemet om cykelväg löser sig automatiskt.

Vägen mellan Norberg och

Fagersta är bred och rak och med mycket god ”framförhållningsmöjlighet”, för oss trafikanter. Får vi tillbaka ”vår gamla väg”, får vi även tillbaka glada, sunda, friska och starka kommuninvånare.

Det är enligt mig bara tomt snack från Trafikverket om så kallad trafiksäkerhet. Verket styrs, som alla andra, av sin ekonomi.

Nej, upp med stängsel och gör om vägmarkeringarna! Ur trafiksäkerhetssynpunkt är det väl bra mycket bättre att ha blicken

på vägen och medtrafikanterna än att, som det är i dag, hålla koll

på alla olika igensnöade och

allt för många trafikskyltar. Som för övrigt, när de inte är igensnöade, har så kraftiga reflexer att man som bilist ständigt blir bländad.

Dessutom sätts det även reflexer på alla stolpar, när mitträcken sätts upp. Det är nästan så man tror att man är på ett tivoli och kör.

Nej, upp till kamp våra drabbade kommuners kommunalråd! Nog kan vi väl göra något bättre och mer glädjande för våra kommunkamrater, för de få slantar vi har att röra oss med?

Motionera mer, Norberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons