Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansen i Skinnsberg är beroende av SD

Alliansen slutar inte att förvåna oss!

Annons

Den 23:e november gör man en minoritetsåterremiss på grund av att man på fullmäktiges möte inser att man inte kommer att få igenom sin egen budget eftersom deras röstallierade, Sverigedemokraterna, inte är på plats. Bråda dagar infinner sig för att klämma in ett extra fullmäktige (för cirka 50 000 kr i skattepengar) före årsskiftet.

Den 16 december genomfördes detta, då SD var närvarande. Då, tillsammans med SD, får Alliansen 16 mandat, det vill säga majoritet mot de rödgrönas 15 mandat. Vänstern väljer att lägga ned sina röster. Det kunde vi alla i oppositionen gjort ty ni med era SD-röster tar ändå hem budgeten!

I FP den 18:e december kan man läsa rubriken: Alliansen vann utan stöd från SD. Detta var enbart en konsekvens av att ni var fulltaliga tillsammans med era röstallierade från SD. Ni har valt att göra er beroende av SD, något som era partikamrater i riksdagen efter valet har sagt att de aldrig kommer att göra. Ni har gjort det, ni är beroende av SD, stå då för det!

Angående budgeten så har vi socialdemokrater en grundläggande ideologi. Vi jobbar för ett samhälle där alla människor är lika värda, där vi kan utvecklas som människor och må skapligt bra. Vi visar solidaritet för varandra i vår omvärld.

Vår budget innehåller satsningar för ett sådant samhälle, där vi blir fler invånare i Skinnskatteberg. Vi stimulerar till bättre folkhälsa i alla åldrar, vi lägger resurser på att bygga och förbättra lekplatser och skolan får mer resurser. Vi lägger nästan dubbelt så mycket på rätten till heltid än ni gör nästa år samt på att se över möjligheten till bostadsbyggande.

Ni lägger 660 000 kronor till oförutsedda kostnader och sedan lägger ni lika mycket till otillåtna skolskjutsar och berättar för medborgarna att er budget är bäst!

Vi har skyldighet att använda skattemedel till mest effektiva nytta. Hur kan ni försvara denna budget och säga att den dessutom är bäst? Ofattbart!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons