Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alltför dyr idrottshall

Annons

Socialdemokraterna i Norbergs kommunstyrelse har beslutat att föreslå fullmäktige att bygga en idrottshall. De går in med öppna ögon och ökar på driftsbudgeten med 3,5 miljoner kronor från 2014 och framåt!

Ingen är emot att en idrottshall byggs om resurser finns, men nog är det väl så att det borde vara prioritet på andra verksamheter i en liten kommun av Norbergs storlek?

Här nedan bara några områden som behöver mer resurser och inte mindre:

- Skolan beräknas gå med miljonunderskott i år, vilket innebär besparingar på personal, större klasser, mindre resurser till studiesvaga elever, borttagande av icke lagstadgad verksamhet som kulturskola (?) och så vidare.

- Underhåll i kommunens fastighetsbestånd beräknat i miljoner?

- Stora utgifter inom sociala utskottets verksamhetsområde som individ och familj, hemtjänst, nya äldreboenden och så vidare.

- Projektering av nya bostadsområden i attraktiva områden, satsningar på att öka attraktiviteten inom kommunen för att bli fler som delar på nödvändiga utgifter i framtiden.

Hur får man notan att gå ihop? Ena stunden talas det om besparingar andra stunden utreder vi nytt medeltida museum – som få efterfrågar – eller bygger ny idrottshall som redan i dag finns till en mer rimlig kostnad.

Det känns inte som om det är en kommunledning som tar den ekonomiska verkligheten på allvar. Förhoppningsvis tar man sig samman och tänker om till fullmäktige den 7 juni.

Tidigare politiskt aktiv i Norbergs kommun

Stig Bergman

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons