Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alltför mycket stress

Annons

Fagersta kommun har efter många år med kommunalrådet Stig Henriksson, V, vid rodret stabil ekonomi.

Det är jag den första att applådera, för med ständiga underskott har man inget svängrum och ingen valfrihet alls. Minns Göran Perssons ord om att den som är satt i skuld är inte fri!

Men ibland undrar jag om inte prioriteringarna slår fel. Jag nås nämligen av oroväckande rapporter från äldrevården, i just det här fallet från Malmen.

En nära vän till mig arbetar där – och hon berättar om ständigt ökande arbetsbörda, och en stressnivå som definitivt är skadlig. Nyligen var det en av de anställda som fick föras akut till sjukhus, då man fruktade en stroke eller något liknande.

Det visade sig vara ett akut stressymptom – kanske inte lika livshotande, men definitivt väldigt allvarligt. Det finns även andra exempel på att personalen inte mår bra.

Jag är helt övertygad om att på en mansdominerad arbetsplats skulle inte sådana arbetsvillkor accepteras.

Då Vänsterpartiet alltid framhåller att de står för feminism och lika villkor mellan könen

är det kanske dags att se över

arbetsvillkoren inom äldrevården.

Dessutom har jag förstått att man har infört ett nytt arbetstidsschema som innebär att de anställda själva ska komma med önskemål om vilka tider de ska arbeta nästkommande period.

Det låter ju bra i teorin, men innebär att några i personalen måste ägna tid åt att pussla ihop alla önskemål så gott det går. Det tar bort rätt mycket tid som skulle kunna användas för att ta hand om de gamla. Det leder i många fall till fler men kortare arbetspass, det vill säga färre helt lediga dagar.

Tänk på att en arbetsgivares största tillgång är personalen – slit inte ut den!

En orolig vän, Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons