Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avtalen med Nilsson en fråga även för Norberg

Skrivandet och uttalanden kring NVK-chefens avtal/lön med mera väcker frågor.

Annons
Ifrågasatt. Harold Nilsson, chef och konsult. Arkivfoto

Stig Henriksson: Vilken syn har du på oss vanliga dödliga egentligen? Du citeras i FP: ”Det är lite komplicerat. Det finns avräkningsklausuler …” Det är väl ändå jag själv som har att avgöra om det jag tar del av är för komplicerat att förstå, inte någon annan (endera kan du inte förklara eller så vill du slippa undan).

Angående NVK-chefens arbetsinsats: Menar du att hur snabbt man jobbar är ett bra kriterium för att värdera arbete och att den höga lönen baseras bland annat på detta? Då skulle chefen på cirka 8 timmar hinna med det vanliga NVK:are presterar på en vecka. Kommunchefen Moods arbetsuppgifter skulle fixas på cirka 20 timmar, etc.

Det finns erkänt objektiva arbetsvärderingsmodeller, till exempel Lönelots, som genom sin konstruktion gör att man kommer bort från ”tyckanden” likt ditt uttalande.

Shiro Biranvand: Du som tidigare ordförande i NVK kommenterar hur mycket chefen gett tillbaka till Fagersta. Vilken syn har du egentligen på samarbetet Norberg-Fagersta när du uttalar dig så? För övrigt är det ju så att det kommunerna får tillbaka är inget annat än det de tidigare budgeterat till NVK. Överskottet beror ju på projekt/investeringar som inte kommit i gång ännu eller som av olika skäl blivit billigare än budgeterat.

Åsa Eriksson: Är konsultavtalet en NVK-angelägenhet eller en angelägenhet endast för Fagersta? (Shiros kommentar)?

Är pensionsavtalet en NVK-angelägenhet eller en angelägenhet endast för Fagersta? (Avtalet har väl bara skrivits under av kommunalråd från Fagersta, eller?).

Betalar vi norbergare till både pensionsavtalet och konsultavtalet? Om så, accepterar du att man inte preciserar vad man gjort, liksom Shiro gjort?

Hur ser du på att chefen har en bisyssla som tangerar det ordinarie arbetet?

Delar du Stig H:s sätt att värdera arbete?

Används exempelvis Lönelots som arbetsvärderingsmodell inom NVU, NVK med flera kommunala förbund? Om nej, hur gör man då?

Vem löneförhandlar NVK:s chef från Norberg?

Om flitens lampa lyser på kontoret behöver det inte visa idogt, flitigt arbete. Man kan helt enkelt ha skaffat en timer

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons