Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre psykiatri

Annons

Sverige ska bli världens bästa land för barn att växa upp i. För att åstadkomma det krävs att vi inser att det behövs mer än mediciner för att må bra. Samhället och olika yrkeskårer måste arbeta tillsammans!

Vi kristdemokrater menar att detta är särskilt viktigt inom psykiatrin där samarbetet mellan landstinget och kommunerna är avgörande.

Alliansregeringens psykiatrisatsning gav 2007-2011 3,7 miljarder till barn och unga, utbildning och kompetens, uppföljning och kvalitet samt området arbete och sysselsättning.

Därutöver satsade vi i landstingsmajoriteten på exempelvis utbildning av all personal inom rättspsykiatrin, vidareutbildning av grundutbildade sjuksköterskor, ny rättspsykiatrisk vårdbyggnad, BUP-personal i primärvården, fler vårdplatser samt Beroendecentrum.

För att säkerställa att all vård som ges är av hög kvalitet har Kristdemokraterna motionerat om en medicinsk-ekonomisk revision av psykiatrin. Då kan vi se om resurserna är jämt fördelade i länet utifrån patienternas behov.

Barns och ungas samlade uppväxtvillkor har stor inverkan på deras framtida psykiska hälsa. Bland de psykiskt sjuka hittar vi de svagaste bland de svaga.

Därför gäller det att förebygga för att så få som möjligt ska utveckla psykisk ohälsa samt att värna dessa patienters och anhörigas behov och rättigheter.

Satsningarna som gjorts kommer att ge positiva effekter.

Roy Cederbäck, KD

Ledamöter i landstingsfullmäktige

Nils-Rune Lundén

Ledamot i kommunfullmäktige, Fagersta

Erika Björkqvist

Ersättare i kommunfullmäktige, Fagersta

Ingvar Nordén, KD

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons