Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bevaka med kameror!

Bra att Fredrik Ahl går ut i tidningen (14/9)och tar upp detta stora problem med skadegörelsen på skolorna i Norberg.

Annons
Sönder. Skribenten efterlyser kameraövervakning. Bilden: Trasig ruta på Källskolan i Norberg.Foto: Anders Jansson

Jag tog själv upp detta problem på ett föräldramöte nyligen. Jag ifrågasatte varför man inte satte upp kameraövervakning på skolan efter att det varit så mycket vandalisering. Svaret jag fick var att det är NVK:s ansvarsområde då de har ansvar för fastigheterna och att de inte tyckte att det lönade sig att sätta upp kameror.

Efter den senaste skadegörelsen kommer det att kosta i runda slängar mellan 40 000-50 000 kronor för NVK att laga fönstren!

Är det då inte lönsamt att installera kameror för övervakning av skolorna? Hur hanterar man då våra skattepengar, som jag antar att man lagar fönstren på skolan med? Detta är bara för denna gången, och det är inte första gången som detta sker.

Är det rimligt att efter varje gång dessa barn har sönder något, bara laga det och låtsats som om det regnar! Vilka signaler skickar det till barnen? Ha sönder fönstren bara – vi lagar dem och sedan kan ni ha sönder dem igen så fort ni får lust.

Detta skulle jag vilja ha ett bra svar på från NVK. Är det för jobbigt för er att ansöka om tillstånd hos länsstyrelsen för kameraövervakning, eller? Den personliga integriteten är redan kränkt i och med att vi skattebetalare skall betala för detta. Har man inget att dölja, så har man heller inget emot kameraövervakning i stort. Om det går bra att ha kameror i Fagersta så skall det nog gå bra med integriteten i Norberg också!

Om ingen säger stopp och det inte blir några konsekvenser så kommer detta att fortgå.

Dags att agera nu NVK!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons