Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra samarbete i utbildnings- och fritidsnämnden

Svar till Marino Wallsten (S) (22/1). Som ordförande för utbildnings- och fritidsnämnden ska jag här redovisa några av de beslut som bevisligen tagits i god samarbetsanda, och som i sig visar på ett framgångsrikt samarbete och samförstånd på den fronten:

Annons

+ Grundskolesatsning – personal som ska avlasta lärare för att lärarrollen ska renodlas. Varför? 1: undervisningen ska utvecklas för alla elever ska utvecklas väl. 2: Arbetsmiljön ska förbättras genom att personalen känner att de kan göra ett mycket gott jobb. 3: Bättre förutsättningar att göra ett mycket bra jobb gör att vi kan behålla den kompetenta personal vi har och göra de nyrekryteringar vi behöver.

+ Utredning av hur vi kan påbörja en minskning av barngrupperna i förskolan

+ Tidiga insatser för barn i behov av stöd – ska utvecklas med start vår 2016.

+ Analys och åtgärder gällande sjukskrivningar bland kvinnorna som senaste året har ökat något i två verksamheter. Ska utredas i samarbete med jämställdhetsstrategen.

+ Långsiktig lokalbehovsplan för grundskolan. Förslag på ut- och ombyggnad respektive att bygga en ny grundskola presenteras 15 februari.

+ Långsiktig lokalbehovsplan för förskolan. Förslag på nybyggnad av förskola presenteras 15 februari.

Visserligen är dessa initiativ från Vänsterpartiets ledamöter, men de har förankrats med S, beretts väl, och efter diskussion i nämnd beslutats enhälligt. Vänsterpartiet har sedan föreslagit dessa i alla instanser med finansiering.

V, till skillnad från S, gick inte ut med valfläsk inför valet, utan med att vi med tillförsikt går ut försiktigt med våra ambitioner, efter erfarenheter från åtta års Alliansstyre i regeringen. Och med facit i hand, enligt oberoende nationella jämförelser har Fagersta under V-styre fördelat bra med resurser till verksamheterna. Vi tror dock, med försiktig optimism, på att den nya regeringen i samarbete med V ska förverkliga de välfärdssatsningar som de tre partierna stod för inför valet. Därav de specifika satsningar vi framfört.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons