Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bussproblem snart löst

Annons

Svar till Marcus Månsson, MUF Fagersta (24/10).

Det är ett problem som Marcus Månsson tar upp – och går det inte att rucka på schemat fem minuter, så måste naturligtvis busstiderna söka förändras.

Nu är det långa ledtider för tidtabellsförändringar. Denna höst har Västmanlands Lokaltrafiks tidtabeller för 2012 varit ute på remiss – och vid det här laget ligger de fast för det kommande året. Man kan inte slänga bort 100 000-tals kronor på att trycka nya tidtabeller för hela länet utan vidare.

Om nu kommunledningen är ”slapphänt och lat” som Marcus Månsson vänligt kallar oss lämnar jag därhän. Fakta är dock att vi tog upp problemet med VL förra hösten och det gör att from nästa tidtabellskifte som äger rum 11 december är vår förhoppning att detta problem ska vara löst.

Sedan är det ju ingen lätt sak att pussla ihop tidtabeller som helst ska synkroniseras med allt. Skoltider, arbetstider, tågtider, andra busstider etc. Oftast ser ju den enskilde resenären bara sitt problem och tycker att man kunde ändra en tid utan vidare fem eller tio minuter hit eller dit.

Men dels innebär det alltså att tidtabellerna ljuger, dels kanske det uppstår större problem för fler i någon annan ände av systemet, som man kanske inte alltid har överblick av när man är missnöjd med sin busstur.

Kommunalråd, Fagersta

Stig Henriksson, V

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons