Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är dags att leverera resultat i Norberg

Inför varje val springer ett antal politiskt valbara i våra trappuppgångar och delar ut blad där de beskriver sig som oförvitliga, omtänksamma och kunniga ansvarstagare.

Annons
Kommunhuset. Finns politikernas engagemang från valrörelsen kvar, frågar sig skribenten.Foto: Staffan Bjerstedt/arkiv

Personer som lovar att de kommer att åtgärda problem i skolor, de kommer att se till att våra äldre får bra omsorg och näringsriktig mat. Man lovar att allt som tidigare kommunalråd har misslyckats med, det ska nu bli så mycket bättre.

I dag är det tid att ställa sig frågan: Fanns verkligen det utlovade engagemanget före valdagen?

Efter valet har jag hittills inte uppmärksammat att just dessa lokalpolitiker genomfört eller verkat för något av det som utlovades, trots att de upptar platser i kommunfullmäktige och kommunstyrelse. Handlade det bara om att tillfredsställa sitt eget ego?

Dagligen så upplever jag att det som ligger mig som väljare nära, det verkar politikerna ha tröttnat på och sopar under mattan för att i stället hylla sina personliga intressen och behov. Varför förstår inte politiker att vi väljare har vardagsnära förväntningar?

Vi måste få tillbaka respekten för varandra som medmänniskor, upptäcka glädjen över att förstå vår samtid och att bygga vår framtid. Ni som politiker måste förstå att ert uppdrag handlar om att värna era medborgare i första hand, de som faktiskt har röstat på er, inte att försöka vinna uppmärksamhet i andra länder, det är vi som måste vara er främsta anledning till att ni sitter på era stolar.

Lärare och vårdare som är duktiga yrkesmänniskor ska självfallet betalas för sina jobb. Det måste bli attraktivt att utbilda sig, vilja lära ut kunskap och sköta om människor. Våra barn och äldre måste få träffa personal som förstår dem.

Alla Norbergsbor ska känna sig trygga i uppväxt och åldrande. Våra ungdomar ska inte behöva vara rädda att vistas ute efter mörkrets ingång utan att ha pepparspray med sig.

Det får inte bli så att man slår igen äldreboenden och låter dessa bli asylboenden i stället. Då har kommunpolitiker helt missförstått sina roller i sammanhanget.

Våra äldre som har byggt upp vår kommun ska få en trygg och säker ålderdom. De kommunplacerade flyktingarna ska också få chans att arbeta inom omsorg och skola när språkkunskaper och övriga kunskaper är tillräckliga och arbetsplatser finns att erbjuda.

Tänk på att det är leveransen som räknas! Än finns det tid att leverera innan nästa val, men det börjar bli bråttom. För det kan väl inte vara så illa att flera av er politiker väljer att ta politiska uppdrag därför att ni önskar att nära er själva medan er vilja att forma Norbergs framtid har slocknat?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons