Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dyrt betala genomfart

Annons

Det NVK-chefen Harold

Nilsson (21/9) gjorde för att få Åvestbovägen att bli en allmän väg var ett mycket bra försök att hjälpa oss bybor.

Men när det misslyckades var det väl inte förbjudet för Fagersta kommun att ha vägen kvar och att underhålla den ganska hårt trafikerade genomfartsvägen. Kommunen säger att det är ett rättvisekrav, det tror vi inte på.

För det kan väl inte vara rättvist att vi som bor efter genomfartsvägen Åvestbovägen ska betala för all genomfartstrafik från egen plånbok.

För de bidrag vi får av staten plus kommunen de räcker bara till snöröjning på vintern. Resten av allt underhåll får vi som bor här betala själva, ”rättvist”?

Vi fick överta en dåligt underhållen väg, enligt besiktningsmannen från Vägverket i Eskilstuna. Efter ungefär sex månader rasade en vägtrumma som det kostar ungefär 740 000 kronor att byta.

Det är 70 procent i bidrag från Staten, 30 procent att betala för vägföreningen. Men då kände kommunen sig lite medskyldiga så föreningen fick 15 procent av de 30 procenten, inte mer.

Men det kostar ändå föreningen 130 000 kronor som vi som bor efter vägen måste betala själva, ”rättvist”? Är det rättvist att vi ska betala för den genomfartstrafik som förekommer här?

Fagersta kommun har satsat 15 miljoner på järnvägen i Stockholm. De har pengar till utsmyckning av rondeller, belysning av träd med mera, men kan inte ta hand om vägarna på landet i sin egen kommun utan vi som bor på landet ska bekosta dem själva.

Det måste vara något som är fel när det är så i en välmående kommun som Fagersta.

Besviken, Åvestbo

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons