Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En miss, Fagersta!

Annons

Med hänvisning till Anders Törnbloms insändare (14/2) vill jag tillägga följande. Man säljer alltså Norrbygården samt psykiatrin läkarbostäderna samt flera byggnader för 1,5 miljoner kronor, samt hyr tillbaka dem för 1,5 kronor. Man avstyckar dessutom tomt åt köparen för 2 miljoner.

Norrbygården nyttjas för tillfället av Fagersta kommun till äldreboende samt för flyktingungdomar. Vad jag vet och många med mig så kommer Fagersta att behöva fler lokaler för äldreboende framöver!

Jag ringde kommunalrådet Stig Henriksson, V, för att höra varför han inte köper Norrbygården. Svaret var att man inte köper något man kan säga upp!

Kommer Fagersta kommun

att bygga nya äldreboenden framöver? Vad kostar det oss skattebetalare jämfört med om vi betalat för Norrbygården där det finns tempererad bassäng samt rehabutrymmen?

Byggnaden duger ju i dag, så varför inte i morgon?

Sen kan man fundera över att vi skattebetalare betalar ombyggnad åt privata företaget Mitt Hjärta till en kostnad av 10-11 miljoner kronor till dags dato. Beräknad kostnad var 6-7 miljoner.

Ombyggnaden ska Mitt Hjärta betala tillbaka till oss skattebetalare via hyran. De har ett kontrakt som löper på sex år, varav ett år är förbrukat innan ombyggnaden. 11 miljoner delat på 60 månader blir ofantliga 183 333 kronor/månad. Eller hur lång avbetalningsplan är lagd?

Jag sökte fastighetsansvarig på landstinget för besked, men har ännu inte fått något svar.

Ingrid Brockman Fahlin, Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons