Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett förlegat maktspråk av Stig Henriksson

Den nya majoriteten har röstat igenom en budget som investerar i Fagersta utan att försämra kvalitén på dagens verksamhet

Annons

Fagersta. Svar till Stig Henriksson (27/1).

Den enda gemensamma nämnaren bland orsakerna till den så kallade villervallan är förmodligen Stig Henriksson själv. Ingen dansar efter hans pipa längre och omställningen från att ha styrt i ensamt majestät med egen majoritet till att tvingas samarbeta med någon annan har varit ett alltför stort hinder att ta sig över.

Socialdemokraterna tar ansvar för kommunen genom att skapa en stabil majoritet och lämna farsen med oppositionella personer inom ett valtekniskt samarbete bakom oss.

Att påstå att Fagersta varit en välskött kommun är ett slag i ansiktet på alla de äldre som väntar på ett boende inom äldreomsorgen, på alla de lärare och barn som tvingas spendera dagarna i allt mer trångbodda skol- och förskolelokaler och på alla inom kommunorganisationen som tvingats avstå från att göra insatser i ljuset av stora överskott.

Det tidigare styret har under 16 år av olika anledningar valt låtit bli att genomföra saker inom kommunen och blundat för de stora behov som finns. Stig låter bli att nämna att man i sitt budgetförslag föreslog en finansiering med det statliga engångsbeloppet på 48 miljoner som skulle resultera i saftiga neddragningar av ordinarie verksamhet nästa år. Det är varken kompetent eller ansvarsfullt. Det hade fört kommunen närmare ruinens brant om något.

Den nya majoriteten har i stället röstat igenom en budget som investerar i Fagersta utan att försämra kvalitén på dagens verksamhet. Vi har en skyldighet att leverera precis den samhällsservice kommuninvånarna ska förvänta sig av oss. Om det uppstår ett skyndsamt behov att fatta beslut om att upphandla ett äldreboende för att kunna leverera just detta, så gör vi det. Vi står för det.

När argumenten tryter så tar man till grepp som att försöka påstå att det förekommer olagligheter, att det råder brist på kompetens eller så använder man ren oförskämdhet. En bitterhet hos enskilda som tråkigt nog färgar bilden av ett helt parti.

Ett förlegat maktspråk.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons