Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fagersta kan bättre

Annons

Jag kan inte låta bli att fundera på Fagerstas framtid. Hur står det till med satsningen på ett nytt

affärscentrum som verkar ha stannat upp helt? Det enda som minner om att något var på gång är att grävskoporna har rivit upp stora hål i marken mellan OKQ8-macken och Brandstationen. Rör för vatten och avlopp, elkablar, fjärrvärme är framdragna. Därefter har ingenting hänt.

Det senaste vi informerades om var att vissa affärskedjor troligtvis dragit sig ur, men nya uppgavs vara på gång. Låt oss gärna få veta vilka och vad som händer!

Utbildning av butikspersonal i kundbemötande, vänlighet och en välkomnande atmosfär skulle göra att, utöver att vi handlar hemma, även få folk från andra orter att söka sig hit.

På något sätt ska vi försöka bli om inte bäst så i alla fall bland de bästa. Tyvärr finns fortfarande expediter som ägnar tid åt att prata med någon kompis och ger kunder som påkallar uppmärksamhet får mörka ögonkast. Om än ett fåtal kan de göra stor skada.

Det är en lång och mödosam process, men väl värd ett försök. Och om vi lyckas med det konststycket tror jag att det automatiskt löser sig med etablering av nya stora affärskedjor. Får vi hit dem kommer allt det andra automatiskt.

Då kommer Fagersta att växa. Som exempel kan nämnas en Ica-affär, som fanns i Fagersta för ett tjugotal år sedan, som lyckades med konststycket att med nya djärva grepp, få kunder både från när och fjärran att som ett lämmeltåg invadera stan.

Om inte, har man i alla fall gjort ett tappert försök.

Kalle på kammarn, Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons