Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel räkna bort elever

Annons

Svar till Johan Alvner (15/2). Det är dags att vi börjar reda ut vissa saker i den här soppan, där man börjar lägga ord i min mun och påstå saker som är helt befängda. Johan, jag har haft tre av mina egna barn på Lindgårdsskolan ända sedan skolan startade, och har fortfarande en kvar.

Min äldsta son var en av de elever som gick ut nian 2011. Jag har haft mina barn på Lindgårdsskolan av precis samma skäl som du beskriver och jag har alltid varit positivt inställd, och är så fortfarande till att församlingen driver en friskola.

Jag var dock en av de förtvivlade föräldrar som insåg att när det var bara några veckor kvar till Nationella provet i NO så hade eleverna ännu inte haft en enda lektionstimme i det aktuella ämnet utan fick tillbringa sportlovet på skolan för att läsa in allt de missat.

Jag var en av dessa föräldrar som såg hur skolan gungade under ett uselt ledarskap i form av en felrekrytering till rektor. Jag var dock en av de lättade föräldrar som hade ett barn som klarade sig med godkända betyg i alla ämnen vilket flera av hans klasskamrater inte gjorde.

De eleverna fick tillbringa delar av sitt sommarlov med att studera så de hade möjlighet att komma in på gymnasiet. Det kändes som om han kom undan med blotta förskräckelsen. Det jag starkt ifrågasätter är resultaten på skolan och det faktum att man inte vill ha insyn från övriga politiker än sina egna i verksamheten.

Många av de problem som har funnits är det jag som lyft i kyrkorådet, där POSK:s egna förtroendevalda varit helt frågande och ovetande, jag har haft informationen utifrån att jag är förälder till elever på skolan.

Jag vågar inte ens tänka på hur det skulle ha sett ut om ingen lyft dessa problem. Jag har aldrig kritiserat personalen, det vill säga lärare och övriga pedagoger på skolan, det är politikerna och ledningen jag kritiserat. Johan, du som förälder borde välkomna en verksamhet där det finns insyn, där politikerna ser till elevernas och personalens bästa och arbetar för att lösa problem, inte sopa dem under mattan.

Precis som du själv skriver, efter att du liksom alla vi andra föräldrar till barn på Lingårdsskolan fått veckobrevet med en förklaring till SALSA-rapporten, så kan man laborera hur mycket som helst med statistik.

Men det är aldrig rätt att börja räkna bort personer med anpassad studiegång, läs personer som behöver förstärkt stöd; personer med särskilda behov, personer med koncentrationssvårigheter med mera - bara för att trolla till en måluppfyllelse på över 90 procent.

Alla ska ha samma möjlighet att lära sig alla ämnen i skolan, oavsett personliga förutsättningar.

Niclas Bergström, Socialdemokraterna i Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons