Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel skolsignaler

Annons

Min son ska lämna förskolan och ta första steget in i grundskolan till hösten. I dag går han på kommunal förskoleverksamhet på Rosen och har gjort så sedan han var ett år gammal.

Trots tidvis alltför stora grupper har hans förskollärare lotsat honom med fantastisk kompetens och engagemang. Jag är djupt imponerad.

Mina funderingar börjar när jag nu marknadsundersöker grundskolan. Jag är, liksom alla andra föräldrar, angelägen om att han får suverän tid i skolan.

Nu noterar jag att Fagersta kommun i sitt reklamblad för sin budget 2011 berättar att anslaget till grundskolan sänks – med hänvisning till ett minskat antal elever. Det skickar väldigt märkliga signaler.

Har inte debatten kring brister inom Fagerstas kommunala skolor mynnat ut i ett löfte om en satsning på grundskolan?

Överallt kan man läsa om skolan som en oerhört viktig faktor i samhällsbygget, och att det är en av de mest avgörande faktorerna till om familjer ska välja att flytta hit/bo kvar.

Fagersta kommun vill naturligtvis växa och man vill även gärna locka hit nyckelpersoner till de stora företagen. Bosätter de sig här ökar också skatteintäkterna, men då behövs som sagt bra skolor.

En snabb jämförelse visar att det är i Skinnskatteberg och kanske främst i Norberg som man satsar mest på skolan. Av de ungefärliga siffror som jag kan få fram skiljer det mellan 10 000-30 000 kronor per elev och år i skolsatsningarna mellan kommunerna i Norra Västmanland. Stämmer verkligen det?

Jan Jäder, Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons