Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler röster, tack

Annons

Apropå insändare om Fagersta kommuns behandling av och boende för missbrukare. Jag är så tacksam för att någon/några har börjat ta upp saker i kommunen som inte fungerar bra. Det gäller både att missbrukare behandlas olika och kommuns Alltjänst.

Det är på tiden att de som känner till och har något att berätta talar ut så att invånarna får upp ögonen för hur både Fagerstas utsatta och kommunens egna anställda behandlas.

Alltjänst fungerar inte som den borde. Jag lägger inga värderingar på de människor som befinner sig där. Det är inte svårt att hamna i kriser i livet som gör att man ibland faller ur systemet.

Men man måste kanske ha

någon sorts ordning på vad man gör. Där finns människor som är alkolister, har psykiska problem, människor ur andra kulturer och hux flux ska de samarbeta. Omöjligt. Det är som gjort för bråk och trubbel ibland.

Där låter man även elever som är skoltrötta och är ute ”på fel väg” vara. Där får även grabbarna som är ensamkommande flyktingungdomar vara under sommarloven.

Inget verkar fungera, och det känns inte ett dugg seriöst. Det bör även påpekas att det finns chefer i kommunen som behandlar sina anställda på ett kränkande sätt. Det finns människor som har gått som vikarier i tio-tolv år utan att få en fast tjänst. När vikarien börjar närma sig las-listan ser man till att inte anställa henne/honnom på ett nytt vikariat så att man slipper undan en fast tjänst.

Tjänster görs om så att man inte behöver ta in någon man inte vill ha, som inte passar in i ”mallen”.

Ja, det finns mycket mer att skriva om. Nu hoppas jag att alla som som känner igen sig i något av det jag skrivit själva skriver några ord i tidningen precis som jag.

Kanske får vi då lite ordning och reda i kommunen, chefer kanske byts ut och att kommunen inser att man inte kan hålla på och härja med människor hur som helst...

Till slut vill jag säga att jag är så himla trött på att läsa om hur alla chefer i kommunen försvarar sig till 100 procent.

Aldrig att någon erkänner fel och brister.

Jag är enormt less på Fagersta kommun. Men det lustiga är att jävlas med friskolan det kan man lägga ner hur mycket krut på som helst på. Kommunens egen vendetta?

På väg upp, Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons