Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flytta vårdboende!

Annons

Jag har läst biträdande socialchefen Martina Nordins förklaring (11/3) om vilka som kan vara aktuella för ett boende på Malmen i Fagersta. Jag förstår att det måste finnas vårdboenden, de är absolut nödvändiga för de äldre som behöver det. Jättebra det är ju självklart.

Däremot förstår jag inte att man bestämt att Malmen ska vara ett sådant. Varför inte Koltrasten eller Stolpvreten? Jag känner flera äldre som längtar

efter socialt umgänge och gärna skulle vilja bo på Malmen, de är över 90 år.

De vill inte bo i Kolarbyn eller Västanfors, de vill bo på Malmen för att ha nära till affärer och annan social verksamhet och för att de inte skulle trivas på de andra ställena och för att de kan göra saker på egen hand.

Jag har en släkting som är 92 år, har diabetes, ser mycket

dåligt och har värk i sina ben, men bor på tredje våningen i ett hyreshus utan hiss. Hon klarar sig med hjälp av lite hemtjänst och larm.

Hon känner att hon blir straffad för att hon trots sin ålder klarar det mesta själv. Hon vill klara sig själv, det vill vi väl alla, men hon brukar fråga mig, vad hon ska be om för hjälp för att få mer hemtjänst så att hon blir kvalificerad för att flytta till Malmen.

Hon vill bo på ett serviceboende i centrum, det tycker jag hon har rätt till. Hon skulle vara en tillgång med sina sociala egenskaper. Det är synd att de ”pigga gamlingarna ” blir isolerade i sina hem.

Har man frågat de vårdboende om de har några synpunkter på om de bor på Malmen eller Stolpvreten eller Koltrasten?

Missförstå mig rätt. Jag tycker

alla äldre har rätt till ett värdigt liv.

Men vi får inte glömma bort alla ensamma ”pigga äldre” som behöver ett annat boende. De mår inte bra, hemtjänst är inte ett alternativ för alla.

Ulla, Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons