Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förstör inte julglädjen!

Annons

Julen är tänkt att vara en glädjens högtid med sitt ursprung i ett barns födelse. Julklappar med mera har tillkommit, men fortfarande är julen om en glädjens högtid och barnens.

I många hem innebär julen att det måste finnas alkohol på bordet och för många barn blir det tyvärr så att julglädjen byts mot rädsla när föräldrar, far- och morföräldrar dricker.

Även måttliga mängder av alkohol ger en förändrad sinnesstämning som barnet med sin välutvecklade känsla för hur det ska vara kan reagerar emot och kan fara illa av.

Jag kan tänka mig att någon läsare tänker ”vad vet han om det här som är nykterist?”. En av många orsaker till att jag bestämt mig för att inte använda alkohol är just att jag personligen upplevt hur det är att vara barn när alkoholen förstör en del eller väldigt mycket av julglädjen.

Jag ville inte att mina barn skulle behöva få uppleva samma känsla och lika lite mina barnbarn ska behöva uppleva det i dag.

När IOGT-NTO träffade kommunfullmäktige bestämde sig 27 personer med ordförande Ann-Christin Andersson, V, i spetsen för att ge barnen en vit jul, Vad blir ditt val?

IOGT-NTO Protest, Fagersta

Bo Axelsson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons