Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra av fem har inte skrivit på protestlistan

Det var ju glädjande att kommunfullmäktige i måndags fattade beslutet att utreda kostnaderna och de tekniska aspekterna för placeringen av äldreboendet vid de två alternativen vid Uggelbo innan beslut fattas.

Annons

Artikel: Ny vändning om äldreboendet

I FP har vi kunnat läsa att de boende på Uggelbo ställs mot pensionärsföreningarna när det gäller placeringen av äldreboendet vilket är starkt överdrivet. En proteslista med ett 90 tal namn har samlats in mot ett byggande vid alternativ 2 vid grusplanen. Vad man tycker om alternativ 1 på åkern har inte frågats.

På västra och östra Uggelbo så finns det drygt tvåhundra villor vilket motsvarar cirka 500 personer. Det är alltså mer än 400 personer (80 procent) som antingen tycker att man ska bygga vid grusplanen, inte har tillfrågats eller inte har någon åsikt i frågan.

Jag har pratat med ett flertal personer boende i Uggelbo som tycker att alternativ 2 vid grusplanen är den bästa placeringen.

Som argument i proteslistan och som även Pia Boiardt tog upp i sin insändare den 23 maj förekommer spontan skidåkning på grusplanen som skulle förstöras vid en byggnation. Skidspåret som görs vid bra snöförhållanden passerar endast en liten del av kortsidan på grusplanen. Då tycker jag att åkern och skogsområdet vid alt. 1 är ett bättre ställe att åka skidor på vilket man har gjort tidigare vintrar. Dessutom finns promenadstigen bort mot Skeppmora och hela Aspen att använda för rekreation i olika former.

Vi får inte glömma bort de som ska bo i äldreboendet och som företräds av Fagerstas pensionärsföreningar. Jag är övertygad att det med alternativ 2 blir en vacker byggnation med fina grönytor och planteringar i stället för en ful grusplan som nästan ingen använder. Nu får man hoppas att ett beslut fattas på rätt grunder.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons