Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge idrotten en chans!

Hur ser Vänsterpartiet på Norbergs framtid? Jag ställde frågan förra hösten utan att få svar så jag försöker igen.

Annons
Match. En centralt placerad idrottshall skulle ge ett lyft, anser skribenten. Bilden: Skogs möte med Sala Silverstaden tidigare i år. Foto: Ted Lindholm/arkiv

Självklart är ekonomin viktig men det är vår framtid i byn också och i dagsläget vet jag inte varför man som barnfamilj ska bo kvar och framförallt inte varför någon skulle flytta hit.

Man måste satsa på framtiden och då kostar det. Idag åker massor av barn/ungdomar till Avesta skatepark eftersom det inte finns någon här och de barn/ungdomar som vill hålla på med inomhusidrott ska tydligen också drivas bort från byn med tanke på hur negativa vissa i V är mot den nya idrottshallen som en grupp kämpar med.

Har tanken aldrig slagit er vad som kan vara positivt med en hall centralt? Tillsammans har Skogs innebandy och Norbergs handboll cirka 150 aktiva medlemmar, många av dessa spelar matcher och många motståndare har föräldrar som skjutsar hit sina barn. De kanske tar en promenad upp på byn medan de väntar på att matchen ska börja, gynnar säkert våra handlare. Det blir lättare för norbergarna att komma och titta på hemmamatcher så flera kan komma och heja på våra lag.

Vi har både Engelbrektsloppet och en stor cykeltävling som säkert behöver tillgång till duschar, omklädningsrum (sovsal?) nära start/mål på torget. Om förslaget om fler idrottstimmar i skolan går igenom så räcker inte skolans hall till så vad praktiskt att det då finns en ny hall nära skolan!

Så en hall behövs verkligen. Som förälder är man glad så länge barnen vill sporta i stället för att hänga på byn utan att ha något att göra eftersom Unkan är för trång och inte finns det några replokaler för de som vill hålla på med musik heller. Så vad ska ungdomarna göra tycker ni? För det är ju de som är våran framtid.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons