Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ge Norberg ett lyft!

Norberg är en fin kulturbygd och en hel del turister besöker kommunen och det är väl bra. Hur är det annars i Norberg? Ja det går sakta men säkert utför.

Annons
Centrum. Elsa Andersons konditori bidrar till att många besökare kommer till Norberg sommartid. Men annars går det utför med mycket i Norberg, enligt skribenten.                Foto: FP/arkiv

Relativt höga hyror i förhållande till standard och serviceutbud i kommunen, gör att en hel del som pendlar flyttar till arbetsorten. Nyligen beslutade avgiftshöjningar av VA-avgifterna gagnar inte de boende. Befolkningen kanske ökat något, men det beror på invandringen.

Hur är det i övrigt? Här några exempel:

Man har byggt det kan kallar ”trygghetsboende”, som egentligen bara är ett renoverat hyreshus med hissar. Ingen möjlighet att gå och äta i huset, som var menat med just Trygghetsboende bland annat.

Ungdomsgården har krympt betänkligt senaste åren. Kanske bidrar det till oroligheter på byn med sönderslagna glasrutor med mera?

Gator, vägar och trottoarer förfaller sakta men säkert. Finns det någon plan??

Så har man nu slutligen lyckats dribbla bort ett bra företag, Petterssons Buss. Kommunen borde vara rädd om de företagare som finns och inte motarbeta.

De som ansvarat för upphandlingen för Norberg har inte ens tänkt så långt som att det blir ett tomrum när bussen Norbergaren upphör 1 juli och fram till slutet av augusti.

Det är en hel del ensamma gamla, som nu får svårt att ta sig ner och handla och komma till vårdcentralen under sommaren. De gamla liksom en del småbarnsmammor och flyktingar får nu mycket sämre förutsättningar. Ett klart underkännande till de som representerat Norberg i upphandlingen

En stor uppryckning behövs i Norberg. Var är oppositionen? Har man gett upp?

Samarbete med andra kommuner kan vara bra, men nu har vi bara att lyda majoriteten i samarbetsnämnderna. Här behövs starka och kunniga Norbergsrepresentanter.

Vakna, ni som vill vara kommunpolitiker. Det behövs krafttag och inte bara fina ord.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons