Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hat mot avvikande

Annons

När det kom en insändare från en kvinna i Fagersta (14/3) som inte känner sig förtryckt av sin huvudduk fick Sverigedemokraterna genast i gång sina skrivfingrar och började mässa sina åsikter.

De tog genast sin chans att få propagera. De tjatar om muslimer och främlinggör på samma sätt som man gjorde om en annan trosinriktning på 30-talet.

Genom att upprepa ordet muslimer, försöker man radera bort alla mänskliga drag från de som kommit hit från muslimska länder. De är muslimer, inte människor. Och kvinnor i huvudduk verkar vara mest provocerande.

Jag hörde på P1 hur en sverigedemokrat upprepade samma sak oavsett kön, ålder eller nationalitet: muslim. De plockar ut

delar av sharialagarna och maler på om dessa för att bevisa för alla hur omänskliga muslimer är.

Egentligen är de ointresserade av att debattera, målet är att trumma in en åsikt att vissa är mindre värda. Påståendena om att man värnar Fagerstabornas rätt till försörjning är bara en ursäkt, bakom vackra ord ligger en övertygelse om att allt var bättre förr när alla såg lika ut, talade lika och ingen stack ut.

I radion fick inte Zlatan Ibrahimovic kalla sig svensk, han är för stor i truten. En parentes: Varför blir vi så arga på en kvinna för att hon bär huvudduk men reagerar inte ens om våra unga döttrar ser ut som, jag vet inte vad, med knappt några kläder alls? Vem är egentligen förtryckt?

Och vem löper störst risk att fara illa? Och kom nu inte med påståenden att muslimska män är ”de skyldiga”. Det kan bevisas att våldet mot kvinnor inte har med mannens religion att göra!

Kvinnojouren kan berätta det för alla som vill veta. Skulle det inte vara bättre om vi lät våra

nyinflyttade damer själva fatta beslut om sina liv? Allt det där gnället om att ”de tar över samhället” och är rent blaha.

Vår kultur är inte hotad, alla får ha sin egen kultur. Så länge den inte bryter mot lagen. Det finns sådana inslag som vi inte kan acceptera, till exempel kvinnlig omskärelse, det ska hindras. Och hets mot folkgrupp är ett brott.

Jag känner mig inte hotad av huvuddukar men skräms av hatet mot avvikande.

Svensk mamma, Fagersta

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons