Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellre visioner än gnäll

Sittande politiker, främst då kommunalråd, får ta emot svidande och ibland osaklig kritik från ”tyckare”.

Annons

Kritiken är ibland full av faktafel som är direkt skadlig för våra orter, då det ger en bild av oss som är allt annat än positiv. Dessa insändare bidrar till att försämra för oss som bor här, för vem vill flytta hit när det är så illa?

Frågor som behandlats länge och där beslut tagits av fullmäktige får våra kommunalråd ensamma stå till svars för. Åsa Eriksson och även Stig Henriksson utsätts ofta för personlig kritik i dessa ärenden, men riktigt rättvist är det inte, och det förstör för oss alla.

Det är lätt att vara efterklok när resultatet inte blev som man trodde, men det hjälper sällan. Från politiker och ”tyckare” vill jag och många andra väljare hellre läsa konkreta förslag på hur ni kommer att agera och prioritera.

Vad vill ni göra? Vad står ni för? Hur är det möjligt för er att, med de medel som finns, förbättra verksamheten?

Jag vill precis som andra se förbättringar och åtgärder av brister i den kommunala verksamheten. Jag inser också att det finns både ekonomiska begränsningar och lagar som man skall följa, och som lägger hinder i vägen för hur man vill att det ska vara. Jag vill inte ha politiker som fått sitt inflytande genom att klaga på andra, utan för att de är visionärer som tror på Norberg med en långsiktig plan och verklighetsförankring här och nu. Då kan vi förvalta och utveckla våra orter, få folk som flyttar hit och genererar de framtida ökade skatteintäkter som behövs för vård, skola och omsorg.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons