Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen enkel uppgift

Annons

Svar till Arbetsbefriad, Fagersta (8/4). Nej, att kommunens avdelning ”Försörjning och Arbete” skulle vara sättet att tackla arbetslösheten känner jag inte igen. Däremot är det kommunens verktyg för att göra det vi kan för de människor som marknaden ratat.

Vi bor i en kommun där nästan varannan arbetstagare arbetar i tillverkningsindustri. Där råder en oerhörd stark konkurrens och krav på kompetens, som inte är så lätt att klara, samtidigt som vi är oerhört beroende av de globala konjunktursvängningarna.

Kommunens möjligheter att lösa arbetslöshetsproblemet är ganska begränsade, förutom det faktum att vi är Fagerstas näst största arbetsgivare.

Målsättningen med Försörjning och Arbete är mer begränsad. Nämligen att rusta personer för den ordinarie arbetsmarknaden och erbjuda meningsfulla sätt att nå dit.

Hela tiden balanserande på den smala väg mellan att å ena sidan inte ersätta ordinarie kommunala jobb, å andra sidan inte konkurrera med privata utförare. Och kritik kommer från alla de hållen. Det är som nog alla förstår ingen helt enkel uppgift.

Självklart ska det göras så väl som möjligt och med respekt för alla deltagare. Den som inte upplever det så och i stället själv kan ordna en ordinarie anställning på den öppna marknaden ska förstås snarast göra detta; det är ju ändå det långsiktiga målet. De mer konkreta och avdelningsspecifika klagomålen överlämnar jag till berörda att svara på.

Kommunalråd, Fagersta

Stig Henriksson, V

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons