Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen felinskriven elev

Annons

Svar till ”Upprörda föräldrar” (20/12) om särskolan i Fagersta. Ni noterar att kravprofilen för rekrytering av rektor för särskolan var omfattande. Det är riktigt att vi har satt upp höga kompetenskrav på våra rektorer, och vi tycker att de uppfyller dem.

Den nuvarande rektorn för Olsboskolan (särskolan) är i botten en 4-9-lärare och har under lång tid arbetat som mellanstadielärare och sedan varit biträdande rektor och håller nu på att avsluta sin rektorsutbildning.

Jag förstår inte varför

en 4-9-lärare inte skulle

kunna kvalificera sig för en rektorstjänst inom särskolan om hon uppfyller de kompetenskrav vi har för tjänsten.

Det är viktigt att direkt poängtera att ingen av de ärenden som skolinspektionen granskat och gett oss kritik för har inträffat under den tid den nuvarande rektorn tjänstgjort, alltså sedan hösten 2009. Så ingen skugga ska falla över henne.

I Insändaren står att kommunen gjort ”det fatala misstagen att skriva in elever i särskolan som inte uppfyller kriterierna”.

Det har inte framkommit att någon elev är inskriven på felaktiga grunder och det har heller inte Skolinspektionen kritiserat oss för.

Det kommunen får kritik för avser brister i handläggning och administration och inget om verksamheten. Vi har till exempel i vissa fall inte gjort fullständiga utredningar och inte diariefört elevärendena.

Allt det kommer nu att åtgärdas och kommunen ska nu senast den 10 januari lämna en redogörelse av de åtgärder som ska vidtas med anledning av kritiken samt senast den sista maj lämna en redogörelse för vidtagna åtgärder.

Jag beklagar om föräldrar nu känner sig oroade över vår handläggning av tidigare ärenden och om informationen kring dem varit oklar.

Ordförande, utbildnings- och fritidsnämnden, Fagersta

Ove Nilsson, V

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons