Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen klok satsning

Annons

Ja, så var det dags igen för nästa stora politikerplan i Norberg – en ny idrottshall I radio sade kommunalrådet Åsa Eriksson, s, att Norberg nu har råd att bygga idrottshall för 40 miljoner kronor utan att andra verksamheter drabbas.

Hur det skulle bli senare med finansieringen kunde hon inte sia om. Vad händer när hallen är klar och driftskostnaderna kommer och kommunens resurser tryter? Vilka verksamheter drabbas?

Ska föreningarna betala dyr hyra för hallen? Då krävs ökade kommunala bidrag där också.

Snälla politiker, kom ner på jorden och till verkligheten! Vi har för stora barngrupper i barnomsorgen, dåliga resultat i skolan och en äldrevård som har mycket att leva upp till.

Åk runt och titta på gatunätet och era bostäder, som saknar nödigt underhåll.

Från Fagersta signaleras att man siktar på att få pendlare att bosätta sig där. Kanske flyttar norbergare som pendlar dit eller till Avesta och då mister vi skattekronor.

Bra bostäder, barnomsorg och skola är viktiga, liksom föreningsbidrag så unga kan sysselsättas, inklusive bra ungdomsgård.

Rusta upp befintliga idrottshallar i kommunen, de duger för amatöridrott! Avstånden till grannkommunerna är inte stora om man vill ha annat.

Vi har i Norberg fått en bristande demokrati med få och anonyma politiker och urusel information till invånarna. Bara skandaler omnämns i pressen och lokalradion hörs ju inte längre regelbundet.

Snälla politiker – tänk till innan ni beslutar!

Flera, Norberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons