Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen småbarnslek

Annons

Vilket problem det verkar vara med att bygga en ny lekpark! Det finns många lekparker i Norberg, men helt ärligt är de flesta är helt värdelösa, om man får skriva så i tidningen.

De är ju gjorda för sjuåringar. Det är ju när barnen är små som man är mycket i lekparkerna. Var ska vi som har små barn vara?

En tvååring till exempel tycker för det mesta om att åka rutschkana, men de som finns i de ”nya” lekparkerna är ju livsfarliga för de små. Det är ju järntrapp, med super långt emellan stegen.

Jag antar att det är för att bara stora barn ska kunna klättra upp i rutschkanan. Och om en treåring lyckas klättra upp själv så är det öppet på ena sidan där hon eller han lätt kan ramla ner.

Sedan finns det klätterväggar och någon stor snurrsak som också är för stora barn. Vad finns det för de små? Det är väl inte stora barn som är i lekparkerna? Det är ju de små som vill leka i lekparkerna.

Jag bor på Stålgatan och här har vi också en ”ny” lekpark, som enligt mig är farlig för små barn. Det finns inget att göra för de små, inte ens en vanlig sandlåda finns det.

Här finns möjlighet att göra en superfin lekpark. Det finns ju en plan bredvid för skridskoåkning om man spolar, eller fotbollsplan, det finns en slogbod för korvgrillning, en liten kulle som man kan åka stjärtlapp i.

Så mitt förslag är att antingen bygger ni en helt ny lekpark, där alla barn kan leka med vanliga rutschkanor, sandlåda, gungor med mera. Eller så rustar ni upp en befintlig lekpark som till exempel den på Stålgatan. Jag tycker den ska vara ganska centralt så man kan gå dit.

Ni som sitter och bestämmer, fråga barnen vad de vill ha i en lekpark i stället för att anställa dyra ”konsulter” eller vad det är ni gör. Ni verkar ju krångla till det.

Det blir ju asdyrt innan ni klurat ut hur den lekpark ska se ut. Fråga några mammor och några barn!

Karin, Norberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons