Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Alla hot är oacceptabla

Svar till Stefan Vestling (2/9). Min uppfattning är glasklar; alla hot och allt våld riktade mot politiker oavsett partifärg är oacceptabla och ska bekämpas.

Annons
Utsatt. SD:s partiledare Jimmie Åkesson är en av Sveriges mest hårdbevakade politiker. Men partiet bör fråga sig i vilken mån man själva bidrar till ett brutalt samhällsklimat, skriver riksdagsledamoten Stig Henriksson (V).Foto: Lars Pehrson/TT

Anmälas till polis, utredas och lagföras. Jag har ingen som helst sympati för våldsbejakande rörelser och de individer som nästlat sig in i vårt parti med sådana värderingar och beteenden utesluts prompt.

Jag hoppas och förutsätter Stefan Westling är lika glasklar när det gäller den SD-svans som hotar andra partiers politiker med död, våldtäkt och annat. Liksom när det handlar om alla de aktiva SD-politiker som gång efter annan avslöjas med byxorna nere när de försökt att anonymt begå hatbrott, men sedan avslöjats.

Jag har själv levt i den närmast osannolika idyll som bara gett två mordhot under 16 år som kommunalråd. Men även det är två för mycket.

Skillnaden mellan Sverige och Turkiet är att vi som politiker i Sverige förväntar oss stöd från polis och övrig rättsapparat medan det i Turkiet är staten själv som är det stora hotet. Folkvalda politiker; borgmästare, parlamentsledamöter och andra hotas av åtal eller fängslas utan vare sig rättegång och dom eller mördas rakt av.

Den fråga som Stefan Westling och SD kanske bör ställa sig är i vilken mån man själva bidrar till ett brutalt samhällsklimat, när man i allt grövre ordalag ställer människor mot varandra.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons