Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Jag tar ansvar – sämre med det på andra håll

Svar till Lars Persson, Partiet för Norbergs framtid (16/9).

Annons

Under den talande rubriken att ”V får ta på sig ansvar för den höga kostnaden” avseende Harold Nilsson ersättningar skriver Lars Persson om turerna.

Tidigare har Marino Wallsten skrivit om minst 20 miljoner som jag på något sätt ska ta ansvar för.

Hur är då fakta i målet?

NVK:s ordförande, socialdemokraten Arne Pettersson skrev för NVK under det avtal som möjliggjorde pension plus lön. Helt utan att konsultera vare sig Fagersta eller såvitt jag vet Norbergs kommun. Det får Arne Pettersson (S) ta ansvar för.

Fagersta kommun har beslutat att när Harold Nilsson ville gå ner på halvtid i NVK år 2010 att i ettåriga avtal köpa tjänster för högst 287 000 per år.

Detta avtal behandlades av kommunstyrelsens arbetsutskott som enhälligt – det vill säga med godkännande av Bengt Lindgren (S) och Jan Johansson (M) – godkände avtalet som tillämpades under tre år. Avtalet var ettårigt och kunde alltså lätt avslutas genom att helt enkelt inte förlängas. Det avtalet tar jag fullt ansvar för eftersom jag också var med och beslutade om detsamma. Lite sämre är det med ansvarstagandet från övriga beslutande, har jag noterat.

Avtalet slöts därför att alternativet syntes sämre. Fallskärmsavtalet som sossarna tecknade på 1996 gav nämligen Harold Nilsson rätt att från 2010 gå hem med 90 procent av lönen. Fallskärmsavtalet kunde inte hävas.

Jämför gärna dessa fakta med de lögner som sprids.

Däremot har säkert Lars Persson rätt i sitt inlägg angående pensionstidpunkten; den insynen i de aktuella förhandlingarna har jag av naturliga skäl inte haft.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons