Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Övergrepp har inget stöd i islamska läror

Situationen i världen i dag försämras snabbt hela tiden. Olyckligtvis är en stor orsak till detta några islamiska grupper.

Annons
Stärkt makt. President Erdogan i Turkiet. Foto: TT

Grymheterna som utförs i Islams namn under beteckningen jihad har ingenting att göra med de Islamiska lärosatserna. Inte heller de orättvisa behandlingar som olika regeringar utsätter sina befolkningar för har det minsta med de islamiska lärorna att göra. Var finns det dokumenterat i Islam att man får döda oskyldiga människor?

De människor som framför sådana fundamentalt felaktiga åsikter dödar inte bara de som inte är muslimer utan de dödar också muslimer på samma fruktansvärda sätt i religionens namn. De undantar inte ens oskyldiga barn, gamla, kvinnor och män.

Ledarna i de muslimska länderna förstår inte eller vill inte förstå det sanna islams budskap. Trots att Islam ständigt hävdar detta för folk och regeringar har resultatet har blivit att religionen Islam, som egentligen är bäraren av fred och rättvisa, den främsta i kampen för dessa värden, i stället medför att freden förstörs i hela världen.

Sjukdomen som vi ser i alla muslimska länder i dag och som orsakas av människor som tjänar stort på dessa krigiska förhållanden, medför att regeringarna bara ser på vad de kan göra för sina egna problem och glömmer bort att se till befolkningens välfärd.

Varken kuppförsöket i Turkiet eller de grymma åtgärder den turkiska regeringen nu vidtar har stöd i islamiska läror. Åtgärderna kommer att slå tillbaka på ett eller annat sätt. De muslimska ledarna förstår inte att de som främst har nytta av motsättningarna är de som säljer vapen och ammunition och därför väljer att stödja alla sidor i konflikterna.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons