Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Regeringen satsar på polisen

Polisen. I Västmanland och i resten av Sverige ska alla känna sig trygga.

Annons

Polisen ska finnas nära för att förebygga brott, snabbt vara på plats när brott har begåtts och se till att de sedan klaras upp. Regeringen, tillsammans med Vänsterpartiet, satsar därför 2,7 miljarder kronor 2017-2020 på Polisen och Säkerhetspolisen för att öka antalet anställda, utbilda fler poliser och anställa fler civilanställda.

Vi har utsatta områden där det behövs kraftiga polisinsatser. För att Västmanland ska få fler poliser där de behövs som mest, behöver polisens tid och resurser bättre tas till vara. Därför ser vi nu till att avlasta polisen de arbetsuppgifter som kan utföras mer effektivt av andra myndigheter. Målet om fler poliser kräver också ett högre intag till Polishögskolan där satsningen kommer att ge ökat studiestöd så att fler kan utbilda sig.

I en orolig omvärld måste också Säkerhetspolisen ha muskler att hantera terrorhot och personer som radikaliserats. Regeringen satsar därför 650 miljoner kronor på Säkerhetspolisen under perioden 2017-2020.

Vi kommer att göra vad som krävs för att skapa framtidstro i Sverige. Därför ska vi utveckla den svenska modellen, där trygghet genom gemensam välfärd går hand i hand med att alla gör rätt för sig och följer lagar och regler. Det förutsätter att vi bygger ett starkt polisväsende i Västmanland och i övriga Sverige.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons