Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Tåg Fortsätter som tidigare

Det går fortfarande att köpa biljetter på Fagerstatågen när SJ tar över driften

Annons
ny regi. Från 11 december körs Tåg i Bergslagen av SJ. Foto: Daniel Gustafsson/arkiv

Kommentar till insändaren ”Åka tåg ska vara lätt” (5/10). SJ kommer att ta över driften av Tåg i Bergslagens tågtrafiksystem. SJ har vunnit en upphandling av driften. Allt kommer att fortsätta som tidigare.

Man kommer att kunna köpa biljett ombord till ordinarie pris. Man kommer också att kunna köpa biljetter till ett reducerat pris om man köper i förväg. Det kommer att vara servering ombord på Reginorna, man kommer att kunna ta med cyklar och det går att köpa biljett även med kontanter även i fortsättningen.

För många år sedan, innan det infördes kontantlösa kort, hade VL försäljningsautomater. Det går att köpa biljetter/färdbevis till bussarna i Ica-butiken som ligger en bit bort. Informationen och skyltningen om att Ica är ombud för biljettförsäljning kan utformas tydligare.

Numera finns det inga automater och det går inte att köpa biljett med kontanter på VL:s bussar. Men det går fortfarande att köpa biljetter med kontanter eller kort på Tåg i Bergslagens tåg och det kommer man att kunna göra även när SJ sköter driften av vår trafik från den 11 december.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons