Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Tryggare mat behövs på sjukhusrestauranger

Att leva med allergi, diabetes eller en annan diagnos – där vad du äter är direkt avgörande för din hälsa – är ett liv kantat av ständiga kontroller.

Annons
Nybakat. Glutenfritt.

Ett enda misstag kan få allvarliga konsekvenser och i värsta fall leda till döden.

Att äta på restaurang och resa är svårt eftersom det innebär ett grundligt detektivarbete innan ”säkra” restauranger och hotell lokaliseras. För många är det så mycket förarbete att de hellre stannar hemma, vilket leder till att de känner sig isolerade och får en sämre livskvalitet.

Varje dag vistas tusentals personer i sjukhusens lokaler och många av dem äter på någon av restaurangerna. Är det någonstans man förväntar sig att på ett enkelt sätt kunna få information om matens kompletta innehåll, även kolhydrater, så är det på ett sjukhus. Tyvärr är det inte så i dag.

Det är svårt att hitta information på hemsidan och menyerna på restaurangerna innehåller knapphändig information.

Därför föreslår vi att restaurangmatens kompletta innehåll görs lätttillgängligt samt att personalen utbildas i trygg och säker mat.

Sjukhusens restauranger ska funka för alla – inte minst för de med särskilda behov.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons